Jedzenie inaczej

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że przygotuję takiego sposobu atrakcję dla mojej dziewczyny. W projektach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w towarzystwie wina i świeczek zapachowych ze konkretnego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo wartościowe danie, ale też trudne w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby znaleźć z nich spełniam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest dość mierny. W myśli mógłbym powiedzieć, że początkujący, bowiem więc istniałoby bliżej prawdy. Znalazłeś w internecie przepis na owe sandżaki. Nie stanowił problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było napisane po angielsku! No, przecież nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i przechodzimy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której oczywiście nie mam). Postanowiłem, że dam te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że powinien te warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Rozpoczynał się stresować, bo etapu było jeszcze mniej a ja byłem dużo w tle. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że dotarłem na nasz palec... No, ale jako duży typ nie dałem za wygraną. Zajrzał na pomysł - szatkownica do warzyw. Zatem był tak strzał w dziesiątkę. Nie odpowiednio, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to wciąż nie musiałem bać się o własne bycie przy wykorzystaniu szatkownicy. Jeśli to suma istniałoby szybko gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie oczywiście kiedy na obrazie ze karty internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że miałem przygotować jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i wyrzuciłbym go do garnka a potem tylko doprawiłem. Na deser był zrobione już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się by to sprawić dzień wcześniej, skoro nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie niemało minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Dziewczyna była zaskoczona i wszystka szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.