Maszynka do mielenia miesa hoffner cena

W pewnych zakładach gastronomicznych zachodzi potrzeba rozdrabniania mięsa mrożonego. Wówczas należy zaopatrzyć się w potrzebne do tego celu urządzenie, zwane wilkami. Takie wilki to odpowiednio sporych rozmiarów maszyna elektryczna, jaka zajmuje spory wlot do wrzucania ciała w budów zamrożonej, a wewnątrz jest urządzenie dostarczające do jego szatkowania na niższe ilości.

Czynność tę wykonuje się dzięki wielkiemu wpływowi na zamrożone mięso. Jak wiemy, mrożone wyniki są co prawda twarde, jednak nie wymagają jako takiego krojenia ostrym nożem - rozpadają się na małe części pod wpływem silnego uderzenia lub nacisku. Dokładnie tak dzieje się z ciałem w wilkach, jakiego sprawianie oparte istnieje na bliskiej zasadzie co wpływanie maszynki do mielenia mięsa.

http://bwq.pl/227-flexa-plus-new-15Zobacz naszą stronę www

Wilki do mięsa mrożonego wykonane zostały z punktów bardzo cennej klasy, dobrych i silnych, mało podatnych na uszkodzenie mechaniczne. Zapewniają one do rozdrabniania twardej materii, a czyli ich struktura musi być suchsza, niż to, co trzymają one niszczyć. Wilki do gastronomii przeważnie zbudowane są z żeliwa, jakie to tworzywo gwarantuje wytrzymałość urządzenia. Są one zasilane elektrycznie, i koszt takiego narzędzia to prawie półtora tysiąca złotych w specjalistycznych sklepach z wyposażeniem gastronomicznym. W sukcesu przedsiębiorstw garmażeryjnych jest więc a wydatek konieczny, gdyż w takich warunkach nader często zachodzi potrzeba rozdrobnienia mięsa uprzednio zamrożonego, i następnie tylko tak zmielonego poddawania obróbce termicznej. Dodatkowo, w poszczególnych przedsiębiorstwach, na model przetwarzających mięso, rozdrabnia się je w struktur zamrożonej, a wtedy pakuje do indywidualnych folii, ponieważ rozmrażanie mięsa, żeby je zmielić, a wtedy znów zamrozić jest zakazane ze standardami sanitarno-epidemiologicznymi. Do cięcia nowego lub rozmrożonego mięsa stosuje się nieco inne maszynki, przeznaczone tylko do mielenia mięs miękkich, ich struktura i bycie w kontaktu z ostatnim oraz są inne. Wilki do mięsa mrożonego to przeważnie maszyny o stosunkowo wysokich gabarytach, stąd także nie znajdują zastosowania w rodzimych warunkach.